Hva du bør tenke på før innredningen

Hva du bør tenke på før innredningen

Først og fremst bør du tenke, som i at du bør planlegge godt i forvei før du setter i gang. Da har du god nok tid til å ombestemme deg, å tenke gjennom og se om de planene du har lagt virkelig er slik du vil ha det. Om ikke, så er det lettere å bytte på planene om du har tid før det skal settes i gang med renovering eller ny innredning. Det å ha tålmodighet og på en måte la prosjektet komme til deg er en smart og fornuftig måte å gjøre det på, og da blir det også mer naturlig i forhold til det du liker selv.

Det er det viktigste i det hele, at du finner noe du liker. Det er heller ikke noe som nødvendigvis behøver å være trendy. Det kan ligge store forskjeller den typen av smak du har, i forhold til det som er trendy akkurat der og da. Så er også en annen ting det at din smak kommer nok ikke til å forandre seg enormt i løpet av årene. Og er det en ting vi vet om trender, så er det at de forandrer seg stadig vekk. Det beste er kanskje å finne en god balansegang mellom det som trender og det du liker. Da får du muligens det beste ut av det hele, men det er ikke lett. Derfor er det viktig å få så mye informasjon som mulig, og at du har tålmodighet med hele prosjektet. 

Finn din stil

Det er noe vi allerede har pratet om ovenfor til en viss grad. Men det er spesielt viktig om du er heller usikker på hva din stil egentlig innebærer for noe. Om du for eksempel har liten erfaring med innredning så kan det faktisk være vanskelig å vite hva som er mulig. Det er også vanskelig å vite hva slags alternativ som finnes, og hva du kan gjøre med et soverom for eksempel. Om all din inspirasjon kommer fra TV eller filmer, så har du muligens en ikke et godt nok synspunkt på alt det som faktisk er mulig. Og det ville vært synd, for til en viss grad er mulighetene uendelige, om du har nok penger, og tålmodighet.

Fokuser på et rom om gangen. Igjen har det mye med penger å gjøre. Sprer du budsjettet over for mange rom og prosjekt så kan det hende at du ender opp med at ingen av rommene blir fullførte. Da er det heller mye bedre å ta et rom om gangen, slik at du vet at du har mulighet til å fullføre det. Og ikke bare det, men da kan du fokusere kun på et prosjekt. Da er all energien din og kreativiteten din fokusert på en ting om gangen, og du vil få et bedre resultat. 

Så blir du heller ikke så lei av det hele like fort, noe som raskt kan skje om det er for mye å tenke på samtidig. Men det ordner seg nok til slutt, det gjør det alltid!