Hva er forbrukslån?

Hva er forbrukslån?

Forbrukslån er en klasse av låneprodukter rettet mot forbrukere. For å hjelpe forbrukere med å ha råd til kjøp de ikke har råd til å betale fullt ut i kontanter, er forbrukerlånsprodukter designet for å forenkle disse kjøpene i bytte mot renter betalt til utlåner.

Forbrukslån er en viktig komponent for mange nordmenn. Og for mange forbrukere er disse utlånsalternativene ikke et middel for useriøse utgifter. I stedet kan de eliminere barrierer for viktige kjøp som forbedrer forbrukerens livskvalitet, og til og med styrker deres økonomiske utsikter.

Et forbrukslån er enhver form for lån utstedt for å hjelpe en forbruker med råd til et kjøp. Disse kjøpene kan variere fra små detaljhandelskjøp anskaffet gjennom en betalingsplan, til de største kjøpene du vil gjøre i livet ditt, inkludert boliglånet ditt.

Avhengig av hva slags kjøp du ønsker å gjøre, finnes det mange forskjellige typer forbrukslån tilgjengelig for låntakere. Mange låntakere vil spørre: «Er et billån et forbrukslån? Hva med et boliglån?» I begge tilfeller er svaret «ja». Både billån og boliglån er forbrukslån fordi de hjelper til med å finansiere en forbrukers kjøp.

Finansinstitusjoner så vel som private långivere kan utstede et forbrukslån for boliglån, bilkjøp, studielån, kredittkort eller andre typer personlige lån designet for å finansiere et kjøp. Det handler sånn sett bare om å finne den beste långiveren for din økonomiske situasjon, og i forhold til hva du trenger. 

Hva er et forbrukerfinansieringsselskap?

Et forbrukerfinansieringsselskap er enhver ikke-bankutlåner som tilbyr lån til forbrukere. Private finansinstitusjoner, privatlån og andre ikke-bankfinansieringstjenester faller alle inn under denne paraplyen. Selv om disse selskapene kanskje ikke er like kjente for deg som tradisjonelle banker, er de fortsatt underlagt de samme regler og forskrifter som en bankutlåner og kan tilby mange av de samme utlånstjenestene for å dekke dine økonomiske behov.

Derfor har vi også lenket til Swiftbanker ovenfor, som er en nettside som kan hjelpe deg med alt det der. Det er ikke de selv som gir deg lånet du behøver, men det er heller en sammenligningsside. Du sender altså søknaden din via dem, avhengig av hva slags lån du vil ha, så gjør de resten. Du må skrive inn visse opplysninger, men da får du mange alternativ presentert, så kan du til slutt velge. Det er også verdt å nevne at dersom du ikke vil låne, eller angrer deg, kan du takke nei til ethvert tilbud. Det er bare en forespørsel, du forplikter deg ikke til noe som helst. Skriver du under på kontrakten derimot, da er det en annen sak. 

Et forbrukslån kan faktisk brukes til alt du behøver, men da det er snakk om et forbrukslån er renten ikke den samme som om du skulle søkt boliglån. Men du betaler nok ikke for bolig med et forbrukslån, så det blir sannsynligvis ikke så relevant for deg. Ta dog gjerne en titt på lenken, hvor du vil komme til Swiftbanker, og få hjelp med det du trenger. Det er også mye relevant informasjon der for deg, dersom du lurer på mer angående forbrukslån, eller andre typer av lån for den del.