Lars Mæhle

MER OM FORFATTEREN OG ILLUSTRATØRENE

Hei!

Jeg heter Lars og er den som skriver historiene om Krimteam Siri & Max. Du har kanskje gjettet det allerede, men jeg er veldig glad i gåter, og i å lage krimmysterier. Og ikke minst i å lure deg som leser bøkene!

Når jeg skriver på ei fortelling om Siri & Max, har jeg som mål å lure deg minst en gang underveis. Og aller helst flere ganger, naturligvis. Kanskje få deg til å tippe feil gjerningsmann- eller kvinne.  Eller la Max (og dermed leseren) gruble seg grønn på en kode eller ei gåte.

Det å skrive krimmysterier, er ellers nesten som å være tryllekunstner. For meg handler det om å lede deg som leser i én retning – mens jeg foretar en magisk tryllekunst et helt annet sted! Og skjuler mine spor så godt som mulig. Slik at du ikke skal finne løsningen!

Disse mysteriene og bøkene passer kanskje best for deg som er mellom 8 og 12 år. Jeg har i alle fall forsøkt å lage krimgåter – som jeg selv ville ha likt å lese, da jeg var i den alderen.

Da jeg var enda yngre, var jeg for øvrig skikkelig dårlig til å skjule mine spor. En gang hadde jeg og to kompiser såpe på tannkostene til alle de andre i barnehagen! Så gjemte vi oss utenfor, under vinduene, for å spionere når de andre barna kom og pusset tennene. Gjett om den tannpastaen smakte pyton!

Men vi ble oppdaga og fikk tidenes kjeft. Det var i grunnen fullt fortjent, for vi gjorde jo egentlig noe skikkelig kjipt mot de andre barna. Jeg anbefaler ikke noen å prøve det, med mindre de har veldig lyst til å få dårlig hørsel av voksne som brøler inn i øret ditt. Og jeg fikk skikkelig dårlig samvittighet etterpå. Etter det har jeg alltid forsøkt å være snill mot andre – og støtte vennene mine. Det lønner seg alltid!

Nok om det. Nå handler det om krimgåter. Og DA er det lov til å lure og bli lurt ☺

Jeg må også si én viktig ting til, nemlig at jeg ikke har laget bøkene alene. Det er Thomas Kirkeberg som har laget illustrasjonene. Godt er det – for han er kjempeflink å tegne.

OK. Da ønsker jeg deg riktig god lesning – og jakt på gåter og løsninger i bøkene om Krimteam Siri & Max!

Se også min sin egen hjemmeside: larsmahle.no

Thomas Kirkeberg har laget illustrasjonene til Mesterhjernen.

Se hjemmesiden til Thomas: thomaskirkeberg.com

Christian Bloom (f. 1973) har laget illustrasjonene til Skoddefyrstens hevn.

Se flere av tingene Christian har laget på hjemmesiden hans: bloom.no