Enkle sminketips til både hverdag og fest – få et perfekt resultat

Enkle sminketips til både hverdag og fest – få et perfekt resultat

Det finnes mye innhold om sminke på nett, ikke minst i form av en mengde forskjellige blogger, YouTube-kanaler og tips fra influensere. Det er vel og bra, men gode råd om sminke handler også om den enkle hverdagssminken, som det skal være tid til i løpet av noen hektiske minutter hver morgen. Dessuten er alle kvinner og menn unike, og det finnes ikke nødvendigvis noen fasitsvar når det gjelder hva som er «riktig» for akkurat deg, men her følger noen enkle generelle tips.

Velg godt utstyr, og pass på lyset

Det finnes sminkekoster og svamper i alle prisklasser, men det kan lønne seg å velge alternativer av høy kvalitet. Det er lite vits å benytte eksklusive og kostbare sminkeprodukter hvis kostene og svampene er den begrensende faktoren.

God belysning er alfa og omega når det gjelder å oppnå et resultat som fremstår naturlig og friskt også i dagslys. Gammeldagse lysstoffrør over badespeilet er ikke optimalt. Dagslys er best, men det finnes også gode alternativer i form av for eksempel speil med innebygget belysning. Sjekk også fargetemperaturen, ikke bare belysningens styrke.

Foundation og concealer – en god grunn

En god foundation må passe til din egen hudtype. Mange gode råd om sminke handler om å velge naturlige og harmoniske alternativer, og en foundation bør gjerne være i en farge som ligner din egen så mye som mulig. Test deg frem.

En concealer vil hjelpe deg med å skjule ujevnheter. Det kan være for eksempel røde partier, mørke ringer under øynene eller kviser. Som alltid, det er fornuftig å være måteholden for å oppnå et naturlig resultat.

Solpudder og rouge – for glød og frisk farge

Rouge kan benyttes til å gi en ekstra frisk og fin farge i ansiktet. Husk på at det finnes rouge som både krem og pudder, og du kan velge det alternativet som du selv foretrekker.

Solpudder kan også gi en vakker glød, men det er greit å være litt forsiktig. For mye solpudder kan gi et ujevnt resultat med en brunfarge som fremstår unaturlig og lite balansert.

Pass på hygiene, holdbarhet og utskiftning etter sykdom

Gode råd om sminke handler ikke bare om å oppnå et best mulig estetisk resultat, det er også viktig å huske på at sminken ikke skal forårsake helseutfordringer. Det er mulig å forhøre seg med for eksempel apotek, men noen generelle tips er:

  • Etter øyebetennelse er det lurt å bytte ut øyesminke. Ellers finnes det en risiko for at du kan smitte deg selv igjen via sminken. Det betyr også at du ikke bør låne ut øyemakeup.
  • Når det gjelder leppestift og lipgloss, bør disse skiftes ut hvis du har hatt et utbrudd av munnsår.
  • Sminkekoster kan vaskes en gang i uken med vann og mild såpe. La de lufttørke, og oppbevar de i en egen sminkepung.
  • Toalettmapper og sminkepunger bør vaskes regelmessig i maskin. Da sikrer du at de ikke utvikler seg til bakteriebomber.

Dessuten bør du følge med på holdbarheten til sminken din, eventuelt ved å merke den med når du åpnet den. Ikke vær redd for å kaste sminke som du er usikker på.